Werkwijze

Moving Talent werkt bij verandertrajecten vanuit het totaalbeeld van de organisatie. Dit doen we op het niveau van de individuele medewerker, teams en organisatie. De verbindende en dragende factor hierbinnen zijn de leidinggevenden.

 

Hierbij nemen we de volgende stappen:

 

Na de uitvoering van dit programma ontstaat een volwassen, flexibele, slagvaardige en positieve organisatie wat resulteert in:

  • Hogere productiviteit
  • Lager ziekteverzuim
  • Hogere medewerkerstevredenheid
  • Hogere klanttevredenheid
  • En een beter imago

Bij deze verbeterprogramma’s nemen we alle elementen van de organisatie onder de loep van de individuele medewerker tot en met de structuur van de organisatie.

 

Medewerker

Gelukkige, gezonde en vitale medewerkers vormen de basis voor een fitte organisatie. Ze zijn productiever en hebben minder verzuim. Verder is de ontwikkeling van de medewerkers een belangrijk aspect om ze jobfit en gemotiveerd te houden.

 

Team

Goed functionerende teams kenmerken zich doordat de teamleden elkaar versterken omdat ze samenwerken. Ze helpen elkaar; “get the job done!” Ze zorgen ervoor dat ze gezamenlijk tot het gewenste resultaat komen zonder dat individuele ego’s hierbij in de weg staan.

 

Organisatie

Hoe kan werk efficiënter worden gemaakt? Hoe kunnen medewerkers meer en beter presteren? Dit zijn vragen die binnen het onderdeel organisatie naar voren komen. Door met een andere blik naar organisaties te kijken kunnen we vaak door kleine veranderingen grote verschillen maken.

 

Leiderschap

Leiderschap heeft zowel invloed op de medewerkers, het team als de organisatie. De juiste mindset bij leidinggevenden is hierbij van cruciaal belang. Durven ze beslissingen te nemen, zijn ze constant op zoek naar groei van de medewerker en van de organisatie en creëren ze een veilig omgeving voor de medewerkers? Kortom, hebben ze de juiste groeimindset?