Willem Bos

Willem Bos (1971) groeide op in een (h)echt topsportgezin. Veel was, en is, gericht op presteren en topsport (wielrennen en schaatsen). Willem heeft van jongs af aan geproefd aan ‘best of both worlds’ en zelf gekozen voor een maatschappelijke carrière.

 

Na afronding van de studie Organisatie & Informatica start Willem zijn carrière bij verzekeraar Achmea. Hier vervult hij verschillende leidinggevende rollen zoals teamleider, projectleider en afdelingshoofd. In deze laatste functie geeft hij leiding aan 25 IT professionals. In 2011 besluit Willem zijn bakens te verzetten van een “klant” organisatie (Achmea) naar een “leveranciers” organisatie, namelijk IT dienstverlener Atos in Utrecht. Als projectmanager is hij hier onder andere verantwoordelijk voor het structureren, opzetten en aansturen van trajecten voor grote klanten.

 

De behoefte om zijn visie op het functioneren van organisaties in de huidige tijd te delen, deed hem in 2013 besluiten Moving Talent op te richten. Moving Talent richt zich op het in beweging krijgen van medewerkers, teams en leidinggevenden. Zijn kennis en ervaring van topsport neemt hij hierin mee, evenals zijn affiniteit met de menselijke en mentale kant van het vak. Bovendien werkt Willem regelmatig met topsporters om zijn verhaal te ondersteunen en met praktische voorbeelden te verrijken.